Ágnes
-1 °C
2 °C

Hillary Clinton a 'keményvonalas jobboldali ideológia' ellen

MTI
2005.07.26. 06:48
Hillary Clinton, a 2008-as amerikai elnökválasztás egyik lehetséges jelöltje a "washingtoni keményvonalas jobboldali ideológia" elleni összefogást sürgetett helyi idő szerint hétfőn az ellenzéki Demokrata Párt egy rendezvényén. A republikánusok kezében az ország "letért az útról", sőt vissza is fordult - mondta Bill Clinton volt amerikai elnök felesége, New York-i szenátor az Ohio állambeli Columbusban.

Férje elnöksége idején a jólét éveiről lehetett beszélni - mondta a Demokrata Vezetőségi Tanács (DLC) rendezvényén. Hillary Clinton szerint határozott fellépésre van szükség a nemzetbiztonság terén. Kemény szavakat használt a terrorizmus elleni harc kapcsán, azt mondta, a terroristákat meg kell semmisíteni, bárhol is rejtőzzenek. Támogatta a katonaság létszámának növelését, ezenkívül az egészségügyi ellátás kiterjesztése, a munkalehetőségek kiszélesítése és az oktatás színvonalának javítása mellett emelte fel szavát.

A Demokrata Párt 2008-as esélyes elnökjelöltjei között található Tom Vilsack, Iowa állam kormányzója, Mark Warner, Virginia kormányzója és Evan Bayh indianai szenátor is.