Ágnes
-1 °C
2 °C

Biztonsági riadó Londonban és Lutonban

MTI
2005.07.27. 15:20
A terrorizmus elleni törvény alapján őrizetbe vett egy férfit a brit rendőrség szerdán a brit fővárostól északra fekvő lutoni repülőtéren. A férfit azelőtt tartóztatták fel, mielőtt felszállt volna a franciaországi Nimes-be tartó repülőjáratra. Előzőleg rövid ideig tartó riadót rendeltek el Lutonban, amely a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér egyike.

A lutoni eseményekkel szinte egy időben a brit rendőrség lezárta a forgalom elől és részlegesen kiürítette a londoni üzleti negyed egyik főutcáját, a Fleet Streetet is, miután gyanús csomagról kaptak bejelentést. A riasztást délután fél kettő körül kapták, s ennek nyomán a rendőrség egy 75 méteres szakaszon lezárta a Fleet Streetet, s a környéken kiürített több üzletet és lakóházat.

A brit sajtó egykori bástyájaként számon tartott utca 165-ös számú irodaházába a tudósító szerint védősisakban és golyóálló mellényben ment be egy rendőr, s a helyszínre érkezett egy kutyás rendőrcsapat is. Közel fél órával később a rendőrség feloldotta zárlatot és a forgalom ismét elindult a Fleet Streeten.