Jolán, Vid
11 °C
28 °C

Mélyponton George Bush népszerűsége

MTI
2005.07.31. 23:50
George Bush népszerűsége a legmélyebb ponton van azóta, hogy öt éve elfoglalta az amerikai elnöki posztot, közölte a Gallup legfrissebb felmérésének eredményét a USA Today című napilap.

Az amerikaiaknak csak 44 százaléka helyesli azt, ahogyan Bush az ügyeket kezeli, és most első ízben már a megkérdezettek több mint felének, 51 százaléknak van kedvezőtlen véleménye. Az elnök népszerűségi mutatója ezzel már fél éve nem lépte át az 50 százalékot. Csaknem négy éve, 2001 novemberében, mintegy két hónappal a szeptember 11-i terrortámadások után Bush támogatottsági rátája még 87 százalékos volt.

Ugyancsak most először fordult elő, hogy Bush egész eddig elnöki ténykedését a megkérdezettek nagyobb hányada, a fele negatívan szemléli (48 százalék véleménye pozitív).

A Los Angeles Times vasárnap arról írt: Bush második elnöki ciklusában, hat hónap elteltével egyet sem teljesített azok közül az ígéretek közül, amelyeket újabb győzelmekor meghirdetett. Nem alakították át a társadalombiztosítás rendszerét, nem módosítottak az adószabályokon, és nem változtatták meg a jogi kereteket az orvosi műhibaperek visszaszorítására. Az újság szerint a közvélemény egyre elégedetlenebb a kormány és a kongresszus munkájával.