Olivér
4 °C
8 °C

Bőrfejűek Varsóban orosz diplomaták gyermekeit bántalmazták

MTI
2005.08.01. 01:15
Bőrfejűek feltehetően szervezett csoportja vasárnap este orosz diplomaták gyermekeire támadt rá a varsói Mokotów negyedben, és súlyosan bántalmazták őket, közölte Oroszország varsói nagykövetségének egyik illetése.

Az illetékes elmondta, hogy a varsói orosz iskola három, 16-17 éves orosz, illetve egy kazah tanulója egy moziból távozott, amikor mintegy tizenöt, 19-25 év közötti, melegítőbe öltözött lengyel bőrfejű oroszellenes jelszavakat kiabálva rájuk támadt.

Egyes adatok szerint a támadást előre előkészítették. Az orosz diákokat megverő garázdák ellenőrizték a személyi irataikat, majd még kegyetlenebbül folytatták a bántalmazásukat. A támadók az orosz és a kazah fiataloktól elvették a náluk lévő pénzt és a mobiltelefonjukat, majd egy rájuk várakozó autóbusszal elhagyták a helyszínt.

A nagykövetségi forrás szerint a rendőrök két feltételezett támadót már őrizetbe vettek. Mariusz Sokolowski, a varsói rendőrség szóvivője megerősítette, hogy az ügyben folyik a nyomozás. Az orvosi vizsgálat első eredményei szerint az áldozatok nem szenvedtek belső sérülést vagy törést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?