Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Bőrfejűek Varsóban orosz diplomaták gyermekeit bántalmazták

MTI
2005.08.01. 01:15
Bőrfejűek feltehetően szervezett csoportja vasárnap este orosz diplomaták gyermekeire támadt rá a varsói Mokotów negyedben, és súlyosan bántalmazták őket, közölte Oroszország varsói nagykövetségének egyik illetése.

Az illetékes elmondta, hogy a varsói orosz iskola három, 16-17 éves orosz, illetve egy kazah tanulója egy moziból távozott, amikor mintegy tizenöt, 19-25 év közötti, melegítőbe öltözött lengyel bőrfejű oroszellenes jelszavakat kiabálva rájuk támadt.

Egyes adatok szerint a támadást előre előkészítették. Az orosz diákokat megverő garázdák ellenőrizték a személyi irataikat, majd még kegyetlenebbül folytatták a bántalmazásukat. A támadók az orosz és a kazah fiataloktól elvették a náluk lévő pénzt és a mobiltelefonjukat, majd egy rájuk várakozó autóbusszal elhagyták a helyszínt.

A nagykövetségi forrás szerint a rendőrök két feltételezett támadót már őrizetbe vettek. Mariusz Sokolowski, a varsói rendőrség szóvivője megerősítette, hogy az ügyben folyik a nyomozás. Az orvosi vizsgálat első eredményei szerint az áldozatok nem szenvedtek belső sérülést vagy törést.