Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az olasz törvényeket is megsérthette a londoni robbantó

MTI
2005.08.01. 20:13

Az olasz terrorizmusellenes törvény megsértésével, illetve nemzetközi terrorista összeesküvéssel vádolják az olasz hatóságok Hamdi Isaacot, a július 21-i londoni merényletkísérlet egyik feltételezett elkövetőjét - közölte hétfőn Isaac ügyvédje. Az etióp származású gyanúsítottat, akinek a merényletkísérlet után sikerült Olaszországba szöknie és Rómában múlt hét pénteken vették őrizetbe, ezen túlmenően hamis dokumentumok birtoklásával is vádolják.

Ügyvédje kijelentette, hogy az olasz hatóságok egyelőre még nem döntöttek a brit kiadatási kérelemről. Egyben közölte, hogy fellebbezést nyújt be a vádemelési javaslat ellen. Korábban Rómában kiszivárgott, hogy rendőrségi források szerint az olasz fővárosban őrizetbe vett Hamdi Isaac nem állt kapcsolatban olasz terrorista csoportokkal.

Geoff Hoon, a brit parlamenti ügyek minisztere a BBC-nek adott interjújában közölte: a brit kormány a határellenőrzések szigorítását fontolgatja, miután Hamdi Isaacnak sikerült Olaszországba szöknie. Hoon szavai szerint a belügyminisztérium tanulmányozza az eddig érvénybe lévő útlevél-ellenőrzések szigorítását.