Olivér
4 °C
8 °C

Pokolgép a palesztin főügyész házánál

MTI
2005.08.01. 23:02

Pokolgép robbant hétfő este Gáza városában a palesztin főügyész házánál: a detonáció megrongálta az épületet, de senkit sem sebesített meg. Szemtanúk elmondása szerint a robbanás kiszakította Huszein Abu Aszi főügyész házának ajtaját és megrongálta az épület homlokzatát. Huszein Abu Aszi nem sérült meg. A robbantás elkövetőjeként egyelőre egyetlen csoport sem jelentkezett.

A hétfő esti robbantás a palesztin területeken uralkodó rossz közbiztonság, törvénytelen állapotok legújabb megnyilvánulása. Palesztin tisztségviselők már sokszor váltak különféle palesztin csoportok lőfegyverrel és egyéb módon elkövetett támadásainak célpontjaivá. A támadásokat olyan csoportok tagjai követték el, amelyek ellenzik a Palesztin Hatóság megreformálására és a korrupció felszámolására tett hatósági erőfeszítéseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?