Aliz
6 °C
14 °C

A tudósítók megfélemlítésével vádolják a Kremlt

MTI
2005.08.03. 01:27

A Kreml nyilvánvalóan meg akarja félemlíteni a csecsenföldi háborúról tudósító külföldi újságírókat, egyre kevésbé tűr bármiféle kritikát, foglalt állást a Bizottság az Újságírók Védelméért (CPJ) nevű New York-i székhelyű szervezet az ABC amerikai televízióval szembeni moszkvai fellépés nyomán.

Az orosz külügyminisztérium nemkívánatosnak nyilvánította kedden az amerikai tévét, és közölte, nem hosszabbítja meg munkatársainak akkreditációját annak lejárta után. Szergej Ivanov védelmi miniszter már vasárnap bejelentette, hogy az általa vezetett tárca minden kapcsolatot megszakít az ABC-vel, miután az Nightline című műsorában levetített egy, Sámil Bászájev csecsen lázadó vezetővel készült interjút. A Kreml közleménye szerint az, hogy az ABC sugározta az interjút, ellentétes az orosz-amerikai barátság szellemével a terrorizmus globális fenyegetése elleni közös harcban.

A CPJ döntése haladéktalan megváltoztatására szólította fel Moszkvát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?