Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Egy hónap múlva kiürítik a ciszjordániai zsidó településeket

MTI
2005.08.03. 16:39
Izrael szeptember 4-én kezdi meg négy ciszjordániai zsidó település kiürítését. A kivonulás várhatóan hat napot vesz igénybe. Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet: a hadsereget aggasztja, hogy zsidó telepesek erőszakos cselekedeteket követhetnek el palesztinok ellen. Halhal az ENSZ, valamint nemzetközi segélyszervezetek képviselőivel folytatott megbeszélés után jelentette be a szeptemberi kivonulás várható menetrendjét.

Izrael augusztus közepén kezdi meg a Gázai övezetből való kivonulást, amelyet komoly biztonsági intézkedések kísérnek. A hatóságok ugyanis attól tartanak, hogy a kivonulást ellenző telepesek erőszakos cselekedetekre is hajlandóak lennének a terv megakadályozása érdekében. Vallásos zsidók véleménye szerint Isten a Bibliában nekik ígérte a Jordán folyó nyugati partját. Az izraeli kormány Ariel Saron miniszterelnök vezetésével vasárnap ül össze, hogy hivatalosan jóváhagyja a kivonulás hivatalos menetrendjét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?