Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb háborús bűnös az ausztrál Perthben?

MTI
2005.08.04. 07:38

Újabb Perth-ben élő háborús bűnös után nyomoz a Simon Wiesenthal Központ, jelentette csütörtökön az ausztrál ABC News internetes kiadása.

A második világháborús bűnösök felkutatásával foglalkozó Los Angeles-i központú szervezet két nappal azután kapott híreket egy gyanúsítottról, hogy az ausztrál nagyvárosban letartóztatták az egy budapesti zsidó fiatalember meggyilkolásával vádolt Charles Zentait.

Jelenleg folyik ellene a kiadatási eljárás a magyar kormány kérelme alapján, a következő tárgyalása szeptemberre várható.

Efraim Zuroff, a Wiesenthal-központ vezetője a Zsidó Ügyek Tanácsának lapjában, a The Review-ban leszögezte, a legújabb fejlemények bizonyítják, hogy ellentétben sokak hiedelmével, nem zárult le a Holokauszt áldozatainak igazságkeresése.