Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabadon engedtek hatvan kurdot Szíriában

MTI
2005.08.04. 18:07
A szíriai hatóságok szabadon engedtek mintegy hatvan kurdot, akiket azért vettek őrizetbe, mert tavaly részt vettek kormányellenes megmozdulásokban - jelentette egy szíriai emberi jogi szervezet csütörtökön.

Az Emberi Jogok Arab Szervezetének (EJASZ) közleménye szerint a még szerdán szabadlábra helyezett személyek az utolsó csoportját alkotják azoknak az elengedett kurdoknak, akiket a 2004 márciusában kirobbant zavargásokkal összefüggsében tartóztattak le. Akkor kurd tiltakozók és szíriai biztonsági erők összecsapásában mintegy 25 ember életét vesztette, több mint százan sérüléseket szenvedtek.

Abdul-Hámid Darvis, az EJASZ vezetője megerősítette az őrizetesek elengedését, de közölte, hogy még 33 kurdot fogva tartanak, és rájuk még per vár katonai bíróság előtt. A per időpontját még nem tűzték ki.