Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Egy technóst őrizetbe vett a cseh rendőrség

MTI
2005.08.04. 20:03
Egy személyt őrizetbe vettek, nyolc ellen pedig büntetőeljárást indítottak a cseh hatóságok a rendőrség által szombaton erőszakkal feloszlatott engedély nélküli technopartyval kapcsolatban - jelentette be csütörtökön Blanka Kosinová rendőrségi szóvivő.

A letartóztatott olasz technós hétfőn Prágában állítólag a rendőrökre uszította kutyáit, amelyek két rendőrt megmartak. Az egyik kutyát a rendőrök később lelőtték. A letartóztatott olasznál 11 gramm hasist is találtak a rendőrök - közölte a szóvivő. A büntetőeljárások a szombati eseményekkel kapcsolatosak. A rohamrendőrség és a több ezer technós összecsapásának a Prágától mintegy 130 kilométerre nyugatra fekvő Mlynecben mindkét oldalon mintegy 100-100 könnyebb, vagy közepesen súlyos sebesültje volt.

Az esemény kapcsán vasárnap óta Prágában és néhány más városban is kormányellenes tüntetéseket rendeztek a technósok, amelyeken Frantisek Bublan belügyminiszter menesztését követelték, mert szerintük a beavatkozás eltúlzott és törvénytelen volt. Jirí Paroubek azonban hangsúlyozta, hogy a beavatkozást jogosnak tartja és a minisztert nem meneszti.