Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy technóst őrizetbe vett a cseh rendőrség

MTI
2005.08.04. 20:03
Egy személyt őrizetbe vettek, nyolc ellen pedig büntetőeljárást indítottak a cseh hatóságok a rendőrség által szombaton erőszakkal feloszlatott engedély nélküli technopartyval kapcsolatban - jelentette be csütörtökön Blanka Kosinová rendőrségi szóvivő.

A letartóztatott olasz technós hétfőn Prágában állítólag a rendőrökre uszította kutyáit, amelyek két rendőrt megmartak. Az egyik kutyát a rendőrök később lelőtték. A letartóztatott olasznál 11 gramm hasist is találtak a rendőrök - közölte a szóvivő. A büntetőeljárások a szombati eseményekkel kapcsolatosak. A rohamrendőrség és a több ezer technós összecsapásának a Prágától mintegy 130 kilométerre nyugatra fekvő Mlynecben mindkét oldalon mintegy 100-100 könnyebb, vagy közepesen súlyos sebesültje volt.

Az esemény kapcsán vasárnap óta Prágában és néhány más városban is kormányellenes tüntetéseket rendeztek a technósok, amelyeken Frantisek Bublan belügyminiszter menesztését követelték, mert szerintük a beavatkozás eltúlzott és törvénytelen volt. Jirí Paroubek azonban hangsúlyozta, hogy a beavatkozást jogosnak tartja és a minisztert nem meneszti.