Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádat emeltek két nő ellen a londoni merényletkísérletekkel kapcsolatban

MTI
2005.08.05. 01:01

A brit rendőrség vádat emelt csütörtökön két nő ellen a terrorizmusellenes törvény értelmében, amiatt, hogy nem nyújtottak tájékoztatást a rendőrségnek a két héttel korábbi merényletkísérletek után, közölte a rendőrség. A csütörtöki esti rendőrségi tájékoztatás szerint a 28 éves Yeshshiembet Girma és a 21 éves Muluemebet Girma pénteken jelenik meg a bíróság előtt. A két nőt július 27-én vették őrizetbe egy razzia során a Stockwellben, a brit főváros egyik déli negyedében.

A rendőrség azzal vádolja őket, hogy nem adták meg a nyomozóknak a kellő információt, amely révén "vádat emelhettek volna valaki ellen terrorcselekmény kitervelése, előkészítése, illetve arra való felbujtás miatt". A július 21-i újabb merényleteket két héttel a londoni metróban és egy buszon elkövetett gyilkos támadássorozat után kísérelték meg. Csütörtökön rendőrök ezrei biztosították a londoni utcákat, miután az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat újabb támadásokkal fenyegetett.