Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A britek egyharmada elhalasztotta londoni utazását

MTI
2005.08.05. 07:42
A britek közel egyharmada, 31 százalékuk, elhalasztotta londoni utazását a júliusi merényletek után - állapította meg a CNN amerikai televíziós hírcsatorna és a Time magazin által pénteken közzétett felmérés.

A TSN brit közvélemény-kutató cég július 26-án készült, mindegyik országban ezer fő megkérdezésén alapuló felmérése hasonló félelmekről szerzett bizonyságot Franciaországban és Németországban. A franciák 32, a németek 20 százaléka fél a brit fővárosba utazni.

A London külvárosában élők 33 százaléka vallotta be, hogy a terrorista fenyegetések miatt kerülik a tömegközlekedési eszközöket. Ugyanígy nyilatkozott a megkérdezett franciák 14 és a németek 8 százaléka is. Ugyanakkor a britek 71, a németek 68 és a franciák 49 százaléka kész elfogadni késéseket, hosszabb ideig tartó utazásokat, sőt, még jegyáremelést is cserébe a metrók és az autóbuszok nagyobb biztonságáért.