Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyre népszerűtlenebb Bush Irak-politikája

MTI
2005.08.05. 12:31
Tovább csökkent az amerikai közvéleményben George Bush elnök Irak-politikájának elfogadottsági szintje, állapította meg az AP-Ipsos egy nemrégiben elvégzett felmérés alapján, amelynek eredményét pénteken ismertették.

A megkérdezettek szilárd többsége még mindig erős jellemű és szeretetre méltó embernek tartja az elnököt, de Bush magabiztosságát egyre több ember pökhendiségnek véli. Azt, ahogyan Bush az iraki kérdést kezeli, az amerikaiaknak már csak a 38 százaléka fogadja el. Az elnök becsületébe vetett hit főként a középkorúak és a külváros nők körében gyengült. Ezeknek a társadalmi rétegeknek a szavazatai kulcsfontosságúak voltak a tavalyi elnökválasztáson.

A reprezentatív felmérést ezer ember bevonásával végezték el augusztus 1-e és 3-a között. A hibahatár értéke plusz-mínusz 3 százalék.