Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felfüggesztik az észak-koreai atomtárgyalásokat

MTI
2005.08.06. 17:07
Érdemi előrelépés hiányában két hétre felfüggesztik az észak-koreai atomprogramról folytatott hatoldalú tárgyalásokat - jelentett be szombaton az orosz delegáció vezetője Pekingben. Alekszander Alekszejev közlése szerint vasárnap még megtartják a soron következő ülést, majd 14 napos szünet következik.

A döntést azután hozták, hogy Észak-Korea elutasítottaazt a kompromisszumos amerikai javaslatot, amely szerint Phenjan megőrizhetné nukleáris programjának polgári részét, amennyiben elfogadná az atomsorompó-szerződés minden előírását - közölte egy diplomáciai forrás szombaton Pekingben.

A kínai fővárosban a két Korea, az Egyesült Államok, Oroszország, Japán és a házigazda Kína részvételével folytatott hatoldalú tárgyalásokhoz közel álló forrás tájékoztatása szerint Phenjan azért vetette el a kezdeményezést, mert olyan békés polgári nukleáris programot akar, amelyet nem korlátoz semmi. Amerikai részről egyelőre nem erősítették meg, hogy ilyen ajánlatot tettek volna.