Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lesz nagykoalíció Németországban

euractiv.hu
2005.08.06. 15:28
Angela Merkel, a német CDU/CSU-unió kancellárjelöltje ismételten határozottan elutasította a nagykoalíció lehetőségét. "Egy kettészakadt SPD-vel nem lehet államot vezetni" - nyilatkozta a CDU-elnök a Bild am Sonntag-nak.

Angela Merkel kereszténydemokrata elnök, kancellárjelölt úgy véli, sorsdöntő választásra kerül sor Németországban szeptember 18-án, és egy egységében megbomlott szocialista SPD-vel nem lehet felelősségteljes kormánya a szövetségi köztársaságnak. A poltikus magabiztosan beszélt egy CDU/CSU vezette szövetségről a német liberálisokkal, az FDP-vel, és óva intett az SPD, Zöld Párt és Baloldali Pártszövetség koalíciójától.

Korábban Wolfgang Clement (SPD) gazdasági miniszter nem zárta ki az SPD-CDU/CSU nagykoalíció lehetőségét: a jobb esélyeket szolgáló demokratikus útnak nevezte azt.