Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három halálos áldozata van a Kínát sújtó tájfunnak

MTI
2005.08.07. 10:30
Három halálos áldozatot követelt a Kína keleti tartományait és partvidékét sújtó "Maca" tájfun.

Vasárnapi kínai sajtójelentések szerint az ítéletidő nyomán szombaton bekövetkezett földcsuszamlásokban ketten meghaltak és ketten eltűntek Csöcsiang (Zhejiang) tartományban, ahol több mint egy millióan menekültek el otthonaikból a tájfun elől. Előzőleg egy ember meghalt, három másik megsérült, amikor a szélviharban összedőlt egy téglaépület.

Csöcsiangban 6,5 milliárd jüanra (800 millió dollár) tehető a vihar által okozott kár. A tartományba vezényleték a kínai hadsereg egységeit, hogy a több száz éves, Hangcsou (Hangzhou) várostól Pekingig folyó Nagy Csatorna gátjának repedéseit betömjék.

A tájfun vasárnap tovább halad pusztító útján észak felé, Anhuj (Anhui) tartomány területére. A partvidéki Anhujban és Csiangszu (Jiangsu) tartományokban megerősítették a folyami védőgátakat, és felszólították a halászhajókat, hogy saját biztonságuk érdekében térjenek vissza a kikötőkbe - közölte az Új-Kína hírügynökség.