Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bombafenyegetés miatt leállt a finn kompközlekedés

MTI
2005.08.07. 10:30
Rövid időre leállt a kompközlekedés szombaton késő este a finn vizeken, miután a hatóságok lezárták a finn főváros kikötőit, s az Észtországból érkező kompokon pokolgépet keresve átvizsgáltak több teherautót.

Mint azt hivatalos helyről vasárnap közölték, 16 teherautót kutattak át, de nem találtak robbanószert.

Az akciót a finn hatóságok azután hajtották végre, hogy észt kollégáiktól figyelmeztetést kaptak: pokolgéppel megrakott teherautó lehet az észt fővárosból Helsinkibe tartó egyik komphajón.

A figyelmeztetés egybeesett az atlétikai világbajnokságnak a helsinki olimpiai stadionban zajló megnyitójával, de Mika Poyry finn főfelügyelő közölte, nincs arra utaló jel, hogy a összefüggés lenne a fenyegetés és az atlétikai világverseny között. Az augusztus 14-ig tartó világbajnokság alkalmából 200 ország mintegy 3 ezer atlétája és sportvezetője tartózkodik a finn fővárosban.