Árpád
-2 °C
4 °C

Elraboltak három törököt Irakban

MTI
2005.08.07. 20:35

Három török állampolgár elrablását jelentette be egy kevéssé ismert iraki csoport, adta hírül vasárnap az al-Dzsazíra arab hírtelevízió a túszejtők által küldött videofelvételre hivatkozva.

Az elfogott törökök bűne, hogy olyan cég alkalmazásában állnak, amely beszállítója az arab országban állomásozó amerikai erőknek. A Lovagok Brigádja csoporttól származó képsorokon látható volt a három férfi, amint a kamerába beszélnek, hangjukat azonban nem lehetett hallani.

Több mint 200 külföldi esett túszejtők fogságába azóta, hogy az Egyesült Államok 2003 márciusában megindította az iraki háborút. Néhányan visszanyerték szabadságukat - gyakorta tetemes váltságdíj ellenében -, sokukat azonban megölték a militáns csoportok. Mostanában egyre több irakit rabolnak el, rendszerint váltságdíj reményében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?