Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A franciák tudhattak a londoni merényletek előkészületeiről

MTI
2005.08.08. 09:11
A francia belső elhárítás központi igazgatóságának egyik bizalmas jelentése már június végén említést tett az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat Nagy-Britannia elleni támadásának veszélyéről, és azt javasolta, hogy "kísérjék figyelemmel" a franciaországi pakisztániak közösségét az erőszakos cselekmények megelőzése végett - írta hétfői számában a Le Figaro című francia napilap.

Az idézett jelentés az al-Kaida fenyegetésével kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a terrorista szervezet a Nagy-Britanniában élő, nagy létszámú pakisztáni közösségen belüli "dzsihádista" szimpatizánsokra támaszkodik a merényletek végrehajtásában.

A dokumentum arra is kitér, hogy Franciaország sincs védve ezekkel a kis erőszakos csoportokkal szemben, ezért ajánlott a franciaországi pakisztániak fokozott ellenőrzése. Külön kiemeli, hogy az Ázsiából vagy Londonból áttelepült pakisztániak Franciaországban is létrehozták legnagyobb szélsőséges szervezeteik képviseleteit. A jelentés név szerint említette a Laskar-i-Taiba nevű, al-Kaidához közel álló csoportot.