Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Börtönbe zártak egy kambodzsai ellenzékit

MTI
2005.08.09. 12:28
Illegális fegyveres csoport létrehozásának és a kormány megdöntésének vádjával hétévi börtönbüntetésre ítéltek kedden egy kambodzsai ellenzéki képviselőt. Emberi jogi szervezetek szerint az eljárásnak politikai indíttatása van, és elítélte azt az Egyesült Államok is.

Cheam Channytól, az ellenzéki Sam Rainsy Párt (SRP) 44 éves parlamenti képviselőjétől februárban vonták meg a mentelmi jogát, majd letartóztatták. Kedden közölte, hogy ellenzékiként csupán árnyékkormányt hozott létre, ami demokratikus rendszerekben szokásos, és fellebbez az ítélet ellen. Egyik párttársát, a 43 éves Khom Pesethet ugyanebben a perben és ugyanazzal a váddal ötévi börtönbüntetésre ítélték, de ő nem volt jelen a tárgyaláson, mert Norvégiába menekült és ott menedékjogot kapott. A tárgyaláson nem lehettek jelen a védelem tanúi.