Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Szabadlábon az Egyiptomban elfogott biokémikus

MTI
2005.08.09. 15:03

Az egyiptomi hatóságok kedden szabadlábra helyezték azt a helybéli biokémikust, akit a múlt hónapban Londonban elkövetett, több mint félszáz halálos áldozattal járó merényletekkel összefüggésben vettek őrizetbe, és kérdeztek ki - közölte a kairói belügyminisztérium. "A nyomozás eredményeként bebizonyosodott, hogy nincs köze a londoni robbantásokhoz" - mondta egy biztonsági illetékes.

Egyiptomi tisztségviselők már korábban közölték, hogy a július 14-én Kairóban elfogott Magdi en-Nassár egyiptomi biokémikusnak nincs köze a brit fővárosban véghezvitt merényletekhez, s elengedik, amint a nyomozás befejeződik. A férfi, aki idén szerzett doktori címet Nagy-Britanniában, azt vallotta, hogy szabadságra utazott Egyiptomba és hathetes nyaralása leteltével vissza szándékozik térni Angliába.

A brit rendőrség a londoni merényletekkel összefüggésben átkutatta a 33 éves biokémikus leedsi lakását, amely ugyanabban a kerületben található, ahonnan a négy merénylőből három származott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?