Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Washington szerint nem biztos, hogy sikerül megegyezni Phenjannal

MTI
2005.08.10. 06:27
Egyáltalán nem biztos, hogy Észak-Koreával sikerül megegyezni nukleáris fegyverkezési programjának leállításáról, bár a Pekingben folytatott nemzetközi tárgyalások végére már csak néhány kérdés körül zajlott vita - mondta Christopher Hill amerikai főtárgyaló.

A washingtoni külügyi államtitkár-helyettes úgy fogalmazott, "ha nem sikerül megegyezni, az nem azért lesz, mert nem próbáltuk meg".

Az észak-koreai atomprogramról zajló hatoldalú tárgyalássorozatot vasárnap három hétre felfüggesztették. A 13 napon át folytatott egyeztetések - amelyeken az Egyesült Államok és Észak-Korea mellett Dél-Korea, Kína, Japán és Oroszország vett részt - nem vezettek eredményre azzal kapcsolatban: milyen feltételek mellett adná fel nukleáris programját az elszigetelt ország.

Észak-Korea kilépett a nemzetközi atomsorompó-szerződésből, tavaly otthagyta az atomprogramjával kapcsolatos tárgyalásokat és februárban bejelentette, atombombát állított elő.