Aliz
6 °C
14 °C

'A londoni City elleni terrortámadás már csak idő kérdése'

MTI
2005.08.10. 07:07
A londoni City, vagyis a brit főváros pénzügyi negyede elleni terrortámadás már csak idő kérdése - fejtette ki véleményét a Financial Times című lapnak adott nyilatkozatában James Hart, a kerület rendőrfőnöke.

Az újság szerdai számában megjelent interjújában Hart elmondta: a negyedben "ellenséges felderítőmunka" folyik. Mindazok a terrorista szervezetek, amely eredményt érnek el, már jó előre alaposan szemügyre veszik célpontjukat - folytatta a rendőrfőnök, és "semmi kétség, hogy mi már ilyen jellegű tevékenységnek vagyunk kitéve".

Bár még senkit sem vettek őrizetbe elővigyázatosságból, a hírszerzés szorgalmasan gyűjti az információkat - mondta el Hart, és felhívta arra a figyelmet, hogy a terroristák kiemelt célpontjai közé tartoznak a nyugati világ pénzügyi központjai, mert az ezek elleni merényletekkel lehet igazán nagy zűrzavart okozni.

Az Ír Köztársasági Hadsereg már célba vette a Cityt, és egy másik támadás csak idő kérdése, efelől semmi kétség - nyilatkozta a rendőrtiszt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?