Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már nyolc brit áldozata van Sarm-es-Sejki robbantásnak

MTI
2005.08.10. 11:02

Nyolcra emelkedett az egyiptomi üdülőparadicsomban, Sarm-es-Sejkben múlt hónapban elkövetett terrortámadások brit halálos áldozatainak száma - jelentette be a londoni külügyminisztérium. A merényletek újabb sérültje halt meg egy nagy-britanniai kórházban, ahol hazaszállítása óta, két és fél héten át küzdöttek életéért az orvosok - közölte kedden a minisztérium szóvivője. Három további brit állampolgár hollétét még mindig nem sikerült kideríteni, ezért a hatóságok valószínűnek tartják, hogy ugyancsak életüket vesztették a robbantásokban.

Brit lapértesülések szerint a legutóbbi halálos áldozat egy 16 éves lány, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett a július 23-i terrortámadásokban. A Vörös-tenger partján fekvő népszerű üdülőhelyen a legutóbbi hivatalos adatok szerint legkevesebb 68 ember - túlnyomó többségében egyiptomi - halt meg a merényletekben, de kórházi források előzőleg 88 halottról számoltak be.