Aliz
6 °C
14 °C

Halálra ítélhetik a jakartai merénylet főgyanúsítottját

MTI
2005.08.11. 13:22
Halált kértek az indonéz ügyészek csütörtökön a jakartai ausztrál nagykövetség elleni tavalyi merénylet egyik főgyanúsítottjára.

A múlt szeptemberben elkövetett merényletnek 11 halálos áldozata volt. Iwan Darmawant, más néven Roist azzal vádolják, hogy ő vásárolta a merénylethez felhasznált furgont és műtrágyát, valamint azt az iratrendező szekrényt, amelyet megtömtek robbanóanyaggal. Ugyancsak ő volt az, aki az akcióhoz a sofőrt toborozta. A hatóságok szerint a parancsokat egy szökésben lévő terroristától, Azahari bin Husintól kapta.

Roist - aki elismerte, hogy fegyveres kiképzést kapott egy Fülöp-szigeteki táborban - bűnösségének bizonyítása esetén ítélhetik halálra. A gyanúsított azt is bevallotta, hogy ő vette a szükséges kellékeket, de hangsúlyozta: nem tudta, hogy merényletre használják azokat. A vád ellene terrorcselekmény kitervelésének segítése, valamint a gyanúsítottak rejtegetése.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?