Jenő
-3 °C
6 °C

Őrizetbe vették adócsalás miatt Pinochet feleségét és egy fiát

MTI
2005.08.11. 21:20
Őrizetbe vették szerdán Santiagóban Augusto Pinochet volt chilei diktátor feleségét és legkisebbik fiát adócsalásban való cinkosság gyanújával. Az asszonyt később mintegy 3700 dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezték, a fiú azonban őrizetben maradt. Lucía Hiriartot és Marco Antonio Pinochetet annak a Sergio Munoz bírónak a parancsára vették őrizetbe, aki a volt diktátornak az Egyesült Államokban és más országokban lévő titkos bankszámlái ügyében nyomoz. Az 1973 és 1990 közötti katonai diktatúra egykori, ma 82 éves "első asszonyát" jelenleg egészségi problémák miatt egy santiagói katonai kórházban ápolják, ahol szerdán férje is meglátogatta.

Védence ártatlanságát hangoztatta Marco Antonio Pinochet jogi képviselője. A chilei kormányszóvivő csupán annyit mondott az őrizetbe vételekről, hogy "senki sem áll a chilei törvények felett".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?