Judit
3 °C
7 °C

Bush nem döntött még az iraki csapatkivonásról

MTI
2005.08.12. 06:25
George Bush amerikai elnök helyi idő szerint csütörtökön leszögezte: a híresztelések ellenére nem döntött még az iraki csapatkivonás idejéről; indoklása szerint az idő előtti távozás felbátorítaná a lázadókat és az iraki nép cserben hagyásával érne fel.

A szabadságát a texasi Crawfordban töltő Bush azt is közölte, hogy a csapatok számának növeléséről vagy csökkentéséről sem döntött. Mint fogalmazott, "a feladat teljesítése előtti csapatkivonás azt az irtózatos üzenetet jelentené az ellenség számára, hogy az Egyesült Államok gyönge".

Bush ezzel azt a "szóbeszédet" akarta eloszlatni, hogy Washington fontolgatja a jövő év eleji csapatkivonást. A híresztelés annak nyomán terjedt el, hogy George Casey tábornok, az Irakban állomásozó amerikai hadtest főparancsnoka a napokban azt mondta, Amerika jövő tavasszal elkezdheti erőinek jelentős mértékű csökkentését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?