Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Libanonban szabadon engedték a Nagy-Britanniából kiutasított hitszónokot

MTI
2005.08.12. 15:24
Szabadlábra helyezték alig egynapos őrizet után Omar Bakri sejket, a nagy-britanniai muzulmánok legszókimondóbb hitszónokát pénteken a libanoni hatóságok. Bakrit azután engedték el pénteken Bejrútban, hogy a libanoni főügyész bejelentette: a muzulmán hitszónok a vizsgálat szerint nem követett el terhére róható bűncselekményeket, s ezért minden feltétel nélkül szűnik meg őrizete, "szabad ember".

A hitszónoktól a brit hatóságok éppen pénteken vonták meg tartózkodási engedélyét, kitiltva az Egyesült Királyságból az immár csaknem húsz éve ott élő, libanoni állampolgárságú, szíriai származású Bakrit, aki a múlt héten "szabadságra" utazott el Nagy-Britanniából. A sejk híveivel lelkesen ünnepelte a 2001. szeptember 11-én az Egyesült Államok ellen végrehajtott támadásokat, amelyeknek öngyilkos elkövetőit hősökként dicsőítette. Bakri egyebek mellett arra is fölszólította a híveket, imádkozzanak Oszama bin Ladenért.