Jenő
-2 °C
6 °C

A tiltakozások miatt befejezte nyaralását a náci tömeggyilkos

MTI
2005.08.12. 17:59
Félbeszakította nyaralását pénteken Erich Priebke, az életfogytiglanra ítélt egykori SS-százados az észak-olaszországi Lago Maggiore partján. A "római hóhérnak" is nevezett 92 éves férfi távozott Cardana di Besozzóból, ahol egy barátja villájában töltötte az időt, rendőri őrizet alatt.

Priebkét Argentína adta ki Olaszországnak, ahol 1998-ban életfogytiglani börtönre ítélték bűnrészességért 335 olasz túsz kivégzésében. Egy évvel később korára és egészségi állapotára tekintettel a bíróság engedélyezte, hogy házi őrizetben töltse büntetését. E héten pedig egy bíró engedélyt adott neki, hogy elhagyja állandó lakóhelyét, és őrizet alatt a tóparti villába menjen.

Ellenzéki politikusok, a város lakói és zsidó szervezetek élesen tiltakoztak, de a hatóságok nem tehettek semmit a bírói engedély ellen. A Simon Wiesenthal Központ szerint "ha a bűneit meg nem bánó tömeggyilkos" környezetváltozást akar, menjen és aludjon az Ardeai-barlangokba, ahol a túszokat kivégezték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?