Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Megölték a Srí Lanka-i külügyminisztert

MTI
2005.08.12. 23:28
Ismeretlen merénylő pénteken rálőtt Lakshman Kadirgamar Srí Lanka-i külügyminiszterre a szigetország fővárosában, Colombóban. A 73 éves politikus a kórházban belehalt sérüléseibe. A miniszter, akit szigorúan őrzött rezidenciája közelében támadott meg az ismeretlen merénylő, a fején sérült meg. Kórházba szállították, ahol négy sebész küzdött az életéért több mint egy órán át, mindhiába.

Mint hivatalos forrásból közölték, a Srí Lanka-i kormány egyik leginkább védett tagja, a közel száz testőr által őrzött Kadirgamar hazafelé tartott, amikor az orvlövész leterítette.

A többségében szingalézek lakta Srí Lanka tamil keresztény külügyminisztere - Csandrika Bandanaraike Kumaratunga bizalmasa - ellen olyan időszakban követtek el merényletet, amikor ismét kiéleződőben van a feszültség a colombói kormány és a tamil lázadók között. Utóbbiak azzal fenyegetőznek, hogy újraindítják a - két évtizeden át tartó - polgárháborút, amiért az ország keleti részén az utóbbi időben kiújult az erőszak. A harcok kirobbantásával a kormány és a lázadók egymást vádolják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?