Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Vége a káosznak a londoni Heathrow repülőtéren

MTI
2005.08.13. 00:33
Magyar idő szerint este kilenctől korlátozott számban ismét indít és fogad a British Airways Heathrow repülőtere, miután a sztrájkoló közel ezer BA dolgozó felvette a munkát. Illetékesek azt mondták, hogy a légi forgalom fokozatosan, több nap alatt áll majd helyre. Pénteken a légikikötő várhatóan harminckét repülőgépet indít, ezek felének a célállomása Nagy-Britannia és a kontinentális Európa, a többinek a Közel-Kelet, Ázsia és az Egyesült Államok.

Pénteken este hetvenezer BA-utas várt arra, hogy felkerüljön a repülőgépére, felük a Heathrow-non rostokolt, a többiek más repülőtereken, hogy eljuthassanak Heathrow-ra.

A BA repülőtéri alkalmazottai csütörtökön függesztették fel a munkát, hogy kifejezzék együttérzésüket azzal a nyolcszáz dolgozóval, akiket a BA repülőgépeire ételeket szállító Gate Gourmet cég bocsátott el.

A BA naponta 550 járatot indít, illetve fogad Heathrow-n, s százezer utast szállít.

A BA a március végén záródott pénzügyi évben 251 millió font eredményt ért el, ami mintegy duplája az egy évvel korábbi 130 millió fontnak. A cég bevétele 3,3 százalékkal 7,8 milliárd fontra nőtt. Pénteken a londoni értéktőzsdén a BA árfolyama 0,8 százalékkal 290 pennyre csökkent.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!