Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vége a káosznak a londoni Heathrow repülőtéren

MTI
2005.08.13. 00:33
Magyar idő szerint este kilenctől korlátozott számban ismét indít és fogad a British Airways Heathrow repülőtere, miután a sztrájkoló közel ezer BA dolgozó felvette a munkát. Illetékesek azt mondták, hogy a légi forgalom fokozatosan, több nap alatt áll majd helyre. Pénteken a légikikötő várhatóan harminckét repülőgépet indít, ezek felének a célállomása Nagy-Britannia és a kontinentális Európa, a többinek a Közel-Kelet, Ázsia és az Egyesült Államok.

Pénteken este hetvenezer BA-utas várt arra, hogy felkerüljön a repülőgépére, felük a Heathrow-non rostokolt, a többiek más repülőtereken, hogy eljuthassanak Heathrow-ra.

A BA repülőtéri alkalmazottai csütörtökön függesztették fel a munkát, hogy kifejezzék együttérzésüket azzal a nyolcszáz dolgozóval, akiket a BA repülőgépeire ételeket szállító Gate Gourmet cég bocsátott el.

A BA naponta 550 járatot indít, illetve fogad Heathrow-n, s százezer utast szállít.

A BA a március végén záródott pénzügyi évben 251 millió font eredményt ért el, ami mintegy duplája az egy évvel korábbi 130 millió fontnak. A cég bevétele 3,3 százalékkal 7,8 milliárd fontra nőtt. Pénteken a londoni értéktőzsdén a BA árfolyama 0,8 százalékkal 290 pennyre csökkent.