Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iszlám szélsőségesek meggyilkoltak öt embert egy kasmíri faluban

MTV
2005.08.13. 09:46

Ismeretlen fegyveresek megtámadtak egy eldugott kis falut India Dzsammu és Kasmír szövetségi államában, és meggyikkolták annak öt hindu lakosát. A tettesek valószínűleg iszlám szélsőségesek - közölte szombaton a helyi rendőrség. Az eset péntek este történt. A támadók lőfegyverrel és kézigránáttal rontottak rá két, éppen együtt vacsorázó hindu családra a szövetségi állam téli fővárosától, Dzsammutól 160 kilométerrel északra fekvő faluban. A támadásban további kilenc ember megsebesült, akik közül háromnak súlyos az állapota.

Szatir Gupta, rendőr főfelügyelő-helyettes elmondta, hogy a fegyveres csoport, amely feltehetőleg elkövette a támadást, egyike annak a mintegy tucatnyi pakisztáni szélsőséges bandának, amely rendszeresen összecsap az indiai biztonsági erőkkel a vitatott hovatartozású Kasmírban, mert így akarja elérni a többségében muzulmánok lakta himalájai térség Indiához tartozó részének függetlenné válását, és csatlakozását Pakisztánhoz. A rendőrtiszt azonban semmivel nem támasztotta alá ezt az állítását.

Az indiai hatóságok az ország függetlensége napjának közeledte miatt megszigorították a biztonsági intézkedéseket Kasmírban, a támadás azonban ennek ellenére megtörtént.