Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Iszlám szélsőségesek meggyilkoltak öt embert egy kasmíri faluban

MTV
2005.08.13. 09:46

Ismeretlen fegyveresek megtámadtak egy eldugott kis falut India Dzsammu és Kasmír szövetségi államában, és meggyikkolták annak öt hindu lakosát. A tettesek valószínűleg iszlám szélsőségesek - közölte szombaton a helyi rendőrség. Az eset péntek este történt. A támadók lőfegyverrel és kézigránáttal rontottak rá két, éppen együtt vacsorázó hindu családra a szövetségi állam téli fővárosától, Dzsammutól 160 kilométerrel északra fekvő faluban. A támadásban további kilenc ember megsebesült, akik közül háromnak súlyos az állapota.

Szatir Gupta, rendőr főfelügyelő-helyettes elmondta, hogy a fegyveres csoport, amely feltehetőleg elkövette a támadást, egyike annak a mintegy tucatnyi pakisztáni szélsőséges bandának, amely rendszeresen összecsap az indiai biztonsági erőkkel a vitatott hovatartozású Kasmírban, mert így akarja elérni a többségében muzulmánok lakta himalájai térség Indiához tartozó részének függetlenné válását, és csatlakozását Pakisztánhoz. A rendőrtiszt azonban semmivel nem támasztotta alá ezt az állítását.

Az indiai hatóságok az ország függetlensége napjának közeledte miatt megszigorították a biztonsági intézkedéseket Kasmírban, a támadás azonban ennek ellenére megtörtént.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!