Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Feloldották a rendkívüli állapotot Kuala Lumpur közelében

MTI
2005.08.13. 13:28

A malajziai hatóságok két fővároshoz közeli körzetben feloldották szombaton az indonéziai erdőtüzek okozta füstszennyezés miatt két nappal korábban bevezetett rendkívüli állapotot, mert a légszennyezettség mértéke jóval a veszélyes érték alá csökkent. Az ország déli részén, amelyet csak a keskeny Malakka-szoros választ el Indonéziától, csütörtökön hirdették ki a rendkívüli állapotot. Az illetékesek szerint a megváltozott irányú szél az ország északi részében terítette szét a szmogot. Kuala Lumpur felett szombaton - napok óta először - tiszta lett az ég, a meteorológiai intézet pedig esőt jelzett előre a hétvégére, amely miatt folytatódni fog a levegő tisztulása. Szombaton az ország 12 körzetében mértek olyan légszennyezettséget, amelyet "egészségtelennek" minősítenek, és ezeknek többsége az északi Penang és Perak szövetségi államokban van. Tiszta a levegő a legfontosabb kikötővárosban, Port Klangban és az egyik legnépszerűbb üdülőhelyen, Kuala Selangorban is.

A New Straits Times című lap szombaton jelentette, hogy az utóbbi napokban hét ember halt meg olyan betegségben az országban, amely összefüggésbe hozható a szmoggal, az egészségügyi hatóságok vezetője szerint azonban korai ezt kijelenteni. Az enyhülés ellenére már sok turista elmenekült Kuala Lumpurból, az európai turisták egy része lerövidítette ott-tartózkodását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?