Judit
3 °C
7 °C

Olaszország megkezdte katonáinak kivonását Irakból

MTI
2005.08.13. 15:07
Olaszország megkezdte katonáinak kivonását szombaton Irakból. Az ország déli részéből hazaindult a San Marco zászlóalj 130 katonája, és helyettük már nem vezényelnek senkit az arab országba - jelentette be a násziríjai kontingens szóvivője a Sky 24 olasz televíziós hírcsatornának nyilatkozva. Fabio Mattiass alezredes ezzel megerősítette a La Stampa című olasz napilap értesülését, amely szerint 300 olasz katona fog hazatérni Irakból.

Olaszország a koalíciós erők részeként 3000 katonát küldött Irakba, ahol az ország déli részén brit parancsnokság alatt teljesítenek szolgálatot. Silvio Berlusconi olasz kormányfő a G8-országcsoport júliusi skóciai csúcsértekezletén megismételte azt az először márciusban bejelentett szándékát, hogy országa a szövetségesekkel és az iraki hatóságokkal való egyetértésben szeptemberben hazahív 300 katonát.

2003. november 12-én 17 olasz katona és két polgári személy halt meg, illetve húsz megsebesült egy olyan támadásban, amelynek elkövetőjeként az al-Kaida terrorszervezet jelentkezett. Később egy olasz katona halt meg, és további 12 megsebesült egy síita milicistákkal vívott összecsapásban Násziríjában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?