Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Útlezárással fenyegetnek a francia fuvarozók

MTI
2005.08.14. 18:41
Elsősorban a francia közúti szállítók nyomására az Európai Közúti Fuvarozók Szervezetének, az OTRE-nak az elnöke vasárnap bejelentette, hogy bármilyen rendű és rangú útblokád előfordulhat mostantól Franciaországban, mert a francia kormány semmiféle választ nem adott a fuvarozóknak, mit tesz az üzemanyag drágulásának fékezésére és a fuvarozók költségveszteségeinek mérséklésére.

Jean-Pierre Morlin szerint a francia fuvarozók már a francia miniszterelnöknél és a szállításügyi miniszternél is kértek megoldási javaslatokat a problémára, de ilyeneket nem kaptak, azaz nincs köztük és a kormány között párbeszéd, márpedig ha ez sincs, akkor az utcán kell folytatni a harcot valamilyen eredmény érdekében.

Már a mai naptól lehetségesek az útelzárások, jelentette ki Morlin vasárnap az RTL rádiónak. Az illetékes szerint jelentős különbségek alakultak ki az uniós országok versenyképességében fuvarozási téren, a franciák számára elfogadhatatlan helyzet jött létre. Az ágazat megmentése a tét.

A francia hírügynökség jelentése emlékeztet rá, hogy a nyersolaj piaci ára a múlt héten átlépte a hordónkénti 67 dollárt, egy év alatt a New York-i piaci nyersolajár 42 százalékkal emelkedett, bár a francia piacon az üzemanyagár ez idő alatt "csupán" 16 százalékkal drágult.