Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Útlezárással fenyegetnek a francia fuvarozók

MTI
2005.08.14. 18:41
Elsősorban a francia közúti szállítók nyomására az Európai Közúti Fuvarozók Szervezetének, az OTRE-nak az elnöke vasárnap bejelentette, hogy bármilyen rendű és rangú útblokád előfordulhat mostantól Franciaországban, mert a francia kormány semmiféle választ nem adott a fuvarozóknak, mit tesz az üzemanyag drágulásának fékezésére és a fuvarozók költségveszteségeinek mérséklésére.

Jean-Pierre Morlin szerint a francia fuvarozók már a francia miniszterelnöknél és a szállításügyi miniszternél is kértek megoldási javaslatokat a problémára, de ilyeneket nem kaptak, azaz nincs köztük és a kormány között párbeszéd, márpedig ha ez sincs, akkor az utcán kell folytatni a harcot valamilyen eredmény érdekében.

Már a mai naptól lehetségesek az útelzárások, jelentette ki Morlin vasárnap az RTL rádiónak. Az illetékes szerint jelentős különbségek alakultak ki az uniós országok versenyképességében fuvarozási téren, a franciák számára elfogadhatatlan helyzet jött létre. Az ágazat megmentése a tét.

A francia hírügynökség jelentése emlékeztet rá, hogy a nyersolaj piaci ára a múlt héten átlépte a hordónkénti 67 dollárt, egy év alatt a New York-i piaci nyersolajár 42 százalékkal emelkedett, bár a francia piacon az üzemanyagár ez idő alatt "csupán" 16 százalékkal drágult.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!