Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Radarokat venne Csehország

MTI
2005.08.15. 13:34

Csehország értékesíti a lopakodó gépeket is felderítő "Vera" radar rendszerét, mégpedig a feltételezések szerint Pakisztánnak. Az ipari és kereskedelmi minisztériumból származó értesülések szerint az engedélyeztetési eljárás a lezárás előtt áll.

A cseh szakemberek által kifejlesztett Vera egyedülálló a maga nemében, és mint ilyen, politikailag meglehetősen érzékeny berendezésnek számít. 2004-ben Prága már kísérletet tett exportálására Kínába, de az ipari és kereskedelmi minisztérium mellett a honvédelmi, valamint a külügyminisztérium bevonásával lefolytatott engedélyezési eljárást az Egyesült Államok közbelépésére berekesztették.

A Pakisztánnak szánt berendezés állítólag csökkentett funkciókészlettel rendelkezik majd. Vietnam is jelezte érdeklődését a rendszer iránt. Összesen tíz berendezés szállításáról folynak tárgyalások különböző érdeklődőkkel.