Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hivatalba lépett az új bolgár kormány

MTI
2005.08.17. 17:42
Hivatalba lépett szerdán az új bolgár kormány, amely ígérete szerint fáradságot nem ismerve fog dolgozni az európai uniós csatlakozás megvalósulásán. Szergej Sztanisev miniszterelnök "legfőbb nemzeti érdeknek" nevezte az európai uniós tagságot. Szófiának még mintegy harminc intézkedést kell meghoznia októberig, amikor az Európai Bizottság jelentést készít az ország uniós felkészültségéről. Ha nem találja kielégítőnek a haladást, az EU egy évvel elhalaszthatja Bulgária felvételét.

A hárompárti koalíció - melyet a centrista II. Szimeon Nemzeti Mozgalom, valamint a korábbi fő ellenzéki erő Bolgár Szocialista Párt és a jobbára a török kisebbséget képviselő Mozgalom a Jogokért és a Szabadságért (MRF) párt alkot - elhúzódó kormányalakítási folyamat eredményeként jött létre.