Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael és USA már nem vitázik a Kínának szánt fegyverekről

MTI
2005.08.17. 00:33

Izrael és az Egyesült Államok megállapodott a Kínának szánt izraeli fegyvereladások terve miatt kirobbant vitájuk lezárásáról, jelentette be az izraeli védelmi minisztérium, amely a megállapodás mibenlétét homályban hagyta. A tárca kedden közleményben tudatta, hogy az izraeli és az amerikai védelmi minisztérium megállapodást írt alá a "kétoldalú kapcsolatoknak súlyosan ártó múltbeli problémák" rendezéséről. Az aláírás az Egyesült Államok és Izrael az irányú elkötelezettségét tükrözi, hogy együtt néznek szembe a világszerte jelentkező biztonsági kihívásokkal - tette hozzá a közlemény.

Az amerikai-izraeli vita amiatt robbant ki, hogy a zsidó állam Harpy pilóta nélküli repülőgépeket és más haditechnikai eszközöket kívánt eladni Kínának. Az Egyesült Államok ezt arra hivatkozva ellenezte, hogy a magas műszaki színvonalú gépek megbontanák a Tajvan körüli erőegyensúlyt, megnehezítve a szigetország védelmét. A vita megterhelte Izrael és a legfőbb szövetségesének számító Egyesült Államok viszonyát.