Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Menekültek foglaltak el egy belgiumi templomot

MTI
2005.08.17. 00:37
A dél-belgiumi Charleroi város bazilikájában keresett menedéket kedd délután ötven, az országban jelenleg törvénytelenül tartózkodó bevándorló, miután egy társuk kitoloncolására kísérletet tett a rendőrség, jelentette a belga televízió. A templomfoglalók eddig egy menekültközpontban tartózkodtak, arra várva, hogy menedékkérelmüket elbírálják. Miután azonban a központban a rendőrség jelent meg, hogy végrehajtsa egy elutasított kérelmű togói férfi kitoloncolását, a menekültek tiltakozás gyanánt beköltöztek a Szent Kristóf bazilikába.

Az ötvenfős csoport főképpen afrikaiakból, illetve oroszokból áll, köztük számos gyermek is van. Akciójukkal azt szeretnék elérni, hogy a hatóságok ne hajtsanak végre kiutasításokat legalább addig, amíg egy-egy ilyen ügyben fellebbezés van folyamatban.

Belgiumban az elmúlt évek során nem először folyamodtak már a templomfoglalás eszközéhez a menekültek, bár érdemi eredményt nem mindig sikerült elérniük. 1998-ban a csendőrök egy kitoloncolási kísérlet közben halálosan megsebeztek egy nigériai leányt.