Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megadta magát az IRA három szökésben lévő tagja

MTI
2005.08.18. 17:39
Megadta magát csütörtökön a dublini rendőrségnek a szélsőséges Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) három, nyolc hónapja szökésben lévő tagja. A három férfit tavaly Kolumbiában egyenként 17 évi börtönre ítélték, mert részt vettek a baloldali Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) gerilláinak kiképzésében, többek között pokolgépek készítésére oktatták őket.

James Monaghan, Martin McAuley és Niall Connolly hazatérése politikai vihart váltott ki Írországban. A dublini kormány tagadta, hogy hazatérésük a Sinn Féinnel, az IRA politikai szervezetével való egyezség része volt, hogy az IRA betartsa a múlt hónapban tett ígéretét az észak-írországi brit uralom elleni fegyveres harc befejezésére. Ugyancsak kiváltották a brit-párti északír "unionisták" haragját, akik kiadatásukat követelték Kolumbiától. A Sinn Féin szóvivője egyelőre nem volt hajlandó kommentálni a történteket.