Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Krímben ülnek össze az exszovjet demokratikusok

MTI
2005.08.19. 07:09

Pénteken az ukrajnai Krím-félszigeten találkozik egymással az ukrán, a lengyel, a litván és a grúz államfő, hogy áttekintsék a Moszkva befolyása alatt álló, antidemokratikus fehéroroszországi helyzetet és valamiféle ellensúlyt képezzenek Oroszország regionális fölényével szemben

Marek Belka lengyel miniszterelnök még szerdán jelentette be, egy olyan lengyel rádióállomást indít Lengyelország, amely Fehéroroszországba sugárzott műsoraival támogatná a demokrácia megteremtésére törekvő csoportokat.

Múlt pénteken a Nyugat-barát Juscsenko és Szaakasvili szorgalmazta egy szövetség megteremtését a Balti-, a fekete- és a Kaszpi-tengeri térség fiatal demokráciáinak bevonásával; a javaslat valószínűleg felbosszantja a Kremlt. A szövetség a Demokratikus Választás Közössége néven jönne létre.