Ágnes
-5 °C
2 °C

Robbanás egy csecsenföldi miniszter házában

MTI
2005.08.19. 15:14
Robbanás történt az oroszbarát csecsen kormány egyik miniszterének házában pénteken, és ennek következtében hat fiatal súlyos sérüléseket szenvedett. Egyelőre nem tudni, hogy baleset vagy terrormerénylet miatt következett-e be a pusztító erejű robbanás Abu Szugaipov lakásügyi és kommunális szolgáltatásokkal foglalkozó miniszter vidéki házában, a Sali kerületben fekvő Avturi faluban.

A hatalmas robbanásban és az azt követő tűzben gyakorlatilag romba dőlt a ház. A mentők öt, hét és tizennégy év közötti kislányt, valamint egy tizenhat éves fiút szállítottak harmad- és negyedfokú égési sérülésekkel kórházba. A sokkos állapotban lévő fiatalokat a grozniji kórházból Vlagyikavkaz égési sérülésekre szakosodott kórházába vitték át, ahol az orvosok megpróbálják megmenteni életüket.

Ramzan Taszuhanov, Sali kerületi önkormányzatának helyettes vezetője előbb azt mondta, hogy a rendfenntartó erők szerint merénylet történt: ismeretlenek felgyújtották vagy felrobbantották a ház tetőszerkezetét. A rendkívüli helyzetek minisztériumának déli regionális központja viszont azt közölte, hogy gázrobbanás okozta a katasztrófát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!