Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanás egy csecsenföldi miniszter házában

MTI
2005.08.19. 15:14
Robbanás történt az oroszbarát csecsen kormány egyik miniszterének házában pénteken, és ennek következtében hat fiatal súlyos sérüléseket szenvedett. Egyelőre nem tudni, hogy baleset vagy terrormerénylet miatt következett-e be a pusztító erejű robbanás Abu Szugaipov lakásügyi és kommunális szolgáltatásokkal foglalkozó miniszter vidéki házában, a Sali kerületben fekvő Avturi faluban.

A hatalmas robbanásban és az azt követő tűzben gyakorlatilag romba dőlt a ház. A mentők öt, hét és tizennégy év közötti kislányt, valamint egy tizenhat éves fiút szállítottak harmad- és negyedfokú égési sérülésekkel kórházba. A sokkos állapotban lévő fiatalokat a grozniji kórházból Vlagyikavkaz égési sérülésekre szakosodott kórházába vitték át, ahol az orvosok megpróbálják megmenteni életüket.

Ramzan Taszuhanov, Sali kerületi önkormányzatának helyettes vezetője előbb azt mondta, hogy a rendfenntartó erők szerint merénylet történt: ismeretlenek felgyújtották vagy felrobbantották a ház tetőszerkezetét. A rendkívüli helyzetek minisztériumának déli regionális központja viszont azt közölte, hogy gázrobbanás okozta a katasztrófát.