Jenő
-3 °C
6 °C

Elhunyt a brit kormány volt északír-ügyi minisztere

MTI
2005.08.19. 18:56
Elhunyt pénteken Canterburyben Mo Mowlam, aki Nagy-Britannia egykori északír-ügyi minisztereként közvetlen tárgyalásokat folytatott a szemben álló északír szervezetek képviselőivel a rendezési folyamat korai szakaszában. Az 1998-as békemegállapodás egyik "építőmestereként" tartották számon. Az egyik legnépszerűbb brit női politikussal agydaganat végzett 55 évesen.

Nevezetes volt szókimondásáról, amellyel egyrészt nagy népszerűséget, másrészt persze ellenségeket is szerzett. A munkáspárti politikus idegenkedett a diplomatikus szóvirágoktól. Jellemző volt egyéniségére, hogy amikor kemoterápiás kezelése miatt kihullott a haja, volt lelkiereje tréfálkozni saját állapotán. "Legalább két parókát kell magamnál hordanom, mert az egyiket mindig elveszítem" - mondta egy sajtóértekezletén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?