Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iraki férfit gyanúsítanak a katyusás támadással

MTI
2005.08.20. 20:38

Őrizetbe vettek Ammánban szombaton egy iraki férfit, akinek feltehetően köze volt az előző napi akabai rakétatámadáshoz - közölték jordániai biztonsági forrásból.

A jordániai és izraeli hatóságok szerint fegyveresek péntek délelőtt három Katyusa típusú rakétát lőttek ki egy raktárépületből a Vörös-tenger partján fekvő Akabában az amerikai haditengerészet egyik hajójára, s az Akabával szomszédos izraeli Eilat repülőterére. Az akabai kikötőben egy jordániai katona életét vesztette, az eilati repülőtérre kilőtt rakéta nem robbant fel. A támadás elkövetőjeként egy magát az al-Kaidához kötődőnek mondó csoport jelentkezett.

Az Abdullah al-Azzam Brigádok - al-Kaida Levantei és Egyiptomi Csoportja aláírással, egy iszlámista internetes honlapon közzétett üzenet hitelességét eddig nem sikerült megállapítani.

A névtelenül nyilatkozó jordániai biztonsági forrás szerint az iraki férfi gépkocsiját megállították és úgy vették őrizetbe, de az akció helyét nem közölte.

A jordániai hatóságok még pénteken közölték, hogy a rakétákat egy olyan kikötői raktárból lőtték ki, amelyet néhány nappal korábban "négy egyiptomi és iraki személy" bérelt ki, s átfogó akciót indítottak felkutatásukra.