Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csökkentették a terrorfenyegetettség szintjét Nagy-Britanniában

MTI
2005.08.21. 07:47
A kritikusról az alapvetően súlyosra csökkentette a terrorfenyegetettség szintjét az országban a brit titkosszolgálat - írta vasárnapi számában a The Sunday Telegraph. A tekintélyes újság szerint a július 7-i terrortámadások óta első ízben került sor a fenyegetettségi szint csökkentésére. Mindazonáltal az úgynevezett riadókészültségi szint a korábbi, legmagasabb fokozatú maradt. Ez egyebek között magában foglalja a hivatalos épületek és a tömegközlekedési eszközök felügyeletét.

A lap szerint a terrorizmus elemzésével foglalkozó londoni központ már csütörtökön döntött a fenyegetettségi szint csökkentéséről, figyelmen kívül hagyva a Scotland Yard vezetője, Ian Blair állandó figyelmeztetéseit arra, hog további terrortámadások várhatók. Az első támadássorozat július 7-én történt Londonban, amikor négy - vélhetően iszlám - öngyilkos merénylő 52 embert ölt meg három metrószerelvényen és egy autóbuszon a brit főváros központjában. Két héttel később újabb újabb merényletkísérletek történtek, a hátizsákokban elhelyezett robbanószerkezetek azonban nem robbantak fel.