Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghiúsult a gáztámadás a brit parlament ellen

MTI
2005.08.21. 14:46
A brit rendőrségnek a The Sunday Times vasárnapi jelentése szerint idén nyáron sikerült meghiúsítania iszlámista terroristáknak a londoni parlament ellen tervezett gáz-, vagy vegyi támadását. Az összeesküvésre - amely szerint az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat tagjai a halálos szarin ideggázzal vagy vegyi anyagokat szétterítő "piszkos bombával" követtek volna el merényletet a brit képviselőház és a londoni metró ellen - Nagy-Britanniában és Pakisztánban kézre kerített terroristák számítógépeiben fellelt kódolt elektronikus levelekből derült fény - írta a patinás brit vasárnapi lap egy névtelenségbe burkolózó magas beosztású rendőrtisztre hivatkozva.

A virágnyelven írt e-maileket egy, a rendőrséggel együttműködő al-Kaida-tag segítségével fejtették meg. Az összeesküvés feltárása nyomán szigorították meg idén nyáron a biztonsági őrizetet a brit parlament körül. A támadást tervező al-Kaida-sejt alapos vizsgálódás alá vetette a kiszemelt célpontokat, megfigyeléseit videóra is rögzítette - írta a The Sunday Times.