Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Republikánus bírálat Bushnak

MTI
2005.08.22. 00:28

Élesen bírálta és a vietnami háborúhoz hasonlította George Bush elnök iraki politikáját vasárnap egy befolyásos republikánuspárti szenátor.

#alt#
Hagel Paul (bal oldalon) Wolfowitz védelmi miniszter és egy másik szenátor társaságában (Fotó: EPA)

Chuck Hagel, aki a szenátus külügyi bizottságának tekintélyes tagja és feltételezések szerint esetleges elnökjelölt a 2008-as választásokon, az ABC televíziónak nyilatkozva annak a nézetnek adott hangot: minél jobban belesüpped az Egyesült Államok az iraki konfliktusba, annál inkább hasonlít mindez a vietnami háborúhoz.

A kitüntetett vietnami háborús veterán Hagel úgy vélte: az iraki háború destabilizálta a Közel-Keletet és Washingtonnak minél előbb meg kell találnia a kiút stratégiáját.

Az éles republikánuspárti bírálat akkor hangzott el, amikor Bush elnök újabb offenzívát indított az Egyesült Államok iraki szerepvállalását övező, egyre erőteljesebb elégedetlenség ellensúlyozására.