Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terroristák után indítottak hajszát a Sínai-félszigeten

MTI
2005.08.22. 00:38

Terroristák után indított hajszát Egyiptom vasárnap a Sínai-félszigeten, s a biztonsági erők már az első nap 300 személyt őrizetbe vettek. A hatóságok 2100 katonát, illetve páncélozott járműveket telepítettek a félszigetre azzal a feladattal, hogy felkutassák azokat a terroristákat, akik felelősek az elmúlt időszakban végrehajtott merényletek sorozatáért.

Hivatalos közlés szerint a vasárnapi őrizetbe vételek többségére a félsziget északi részén, a Gázai övezettel és Izraellel való határ közvetlen közelében került sor. A hajtóvadászat hétfőn folytatódik.

Egészen az elmúlt évig a Vörös-tengeri térség, beleértve a Sínai-félszigetet is, jobbára mentes volt a terrorcselekményektől. Tavaly októberben azonban merényletek sorozata kezdődött a régióban, először több tábai szállodában, majd a mindaddig valóságos üdülőparadicsomnak számító, a félsziget déli részén fekvő Sarm-es-Sejkben történtek pokolgépes merényletek, több tucat halálos áldozatot követelve.