Árpád
-2 °C
4 °C

Dzurinda lemondatná gazdasági miniszterét

MTI
2005.08.23. 17:29

Lemondásra szólította fel a szlovák kormányfő a zavaros pénzügyekbe keveredett Rusko gazdasági minisztert. Pavol Rusko a négypárti kormánykoalícióhoz tartozó Új Polgári Szövetség (ANO) elnöke. A koalíciós pártok késő délután még tartó tanácskozásáról kiszivárgott értesülés szerint Dzurinda szerdán délelőttig adott gondolkodási időt Ruskónak, aki a partnerei előtt nem, pártja vezetésének többsége előtt viszont magyarázattal szolgált azzal kapcsolatban, hogy miből fizetett ki egy korábban aláírt százmillió koronás magánváltót.

Dzurindát a múlt héten a kereszténydemokrata (KHD) koalíciós partnerpárt szólította fel, hogy szabaduljon meg a zavaros pénzügyekbe keveredett Ruskótól, mert ha nem, a kereszténydemokraták kilépnek az egyébként is kisebbségi pozícióban kormányzó kabinetből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?